Решено: Млечна кухня остава 20 лв., вдигат билетчето за Зоопарка, влизаме с кола в гробищата срещу левче

Старозагорските общински съветници решиха на своето последно заседание за годината да запазят цената за ползване на Детска млечна кухня от 20 лв. на месец. Промяна настъпва в цените на услуги, свързани с неправилното паркиране – такси за принудително преместване на МПС и цена за отговорно пазене на преместено МПС на наказателен паркинг.

Ползването на терени, улици и площади общинска собственост в работни дни, в часовете от 8.00 до 18.00 часа, с цел паркиране и престой на моторни превозни средства за служебно ползване от предприятия и организации, ще струва 150 лева за месец за едно паркомясто, а за година – 1600 лева.

Актуализирана е и цената за посещение в Зоопарка. Малчуганите до 3 години, както и хората с трайни увреждания 50% и над 50% неработоспособност, ще ползват атракциона безплатно. За посетителите от 4 до 18-годишна възраст, както и пенсионерите, цената ще е 3 лева, а тези над 18 години ще заплащат такса от 6 лева.

Ще има специални пакетни билети за групи и образователни програми. Групови билети ще дават опция за комбинация между различни културни и туристически обекти в града. Увеличение има и при някои от таксите за административни услуги по гражданско състояние.

Друга съществена промяна касае входна такса за влизане в територията на гробищните паркове от посетители с МПС  –  която ще бъде 1.00 лв. с ДДС. Такса няма да се събира за вход на автомобили на траурните агенции и на лицата изработващи паметници, както и в дните на задушница.

Цените за поддръжка на гробни места също са променени, като вече ще се предлага и услуга за премахване на трайни насаждения, храстова и дървесна растителност. Актуализациите е предвидено да влязат в сила от 1 януари 2023 година.

Последното заседание на Общинския съвет в Стара Загора за годината включи 44 точки.


Create a website or blog at WordPress.com