Над 100 сурвакници се състезаваха в конкурс, подреждат ги в изложба

Над 100 сурвакници се състезаваха в традиционната изложба – конкурс „Сурва, весела година”, организиран от Център за подкрепа и личностно развитие и Община Стара Загора.

До крайния срок – 14 декември, се включиха деца от над 20 училища и детски градини. В конкурса участва и радневското основно училище „Паисий Хилендарски“. Децата бяха разпределени в две възрастови групи – от 1 до 4-ти клас и от 5-ти до 7-ми.

Жури в състав:  Юлия Славова – ръководител на школа Приложни изкуства, Тошо Стефанов – ръководител на школа ”Живопис” и  Слави Славов – ръководител на школа Малка пластика, се събра и оцени получените сурвачки.

Изискването към тях бе да са изработени от естествени материали, да носят българската традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България.

Над 40 индивидуални и 8 колективни грамоти и награди  ще бъдат раздадени в тазгодишното издание на конкурса. Церемонията за награждаване на отличените, както и последващата изложба, ще се състои на 22 декември, от 14.00 часа в залата на ЦПЛР – Стара Загора, ул. „Захарий Княжески” 71 ет.3.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: