ДЕПУТАТИТЕ ГЪЛТАТ: 45 БОНА ЗА СТАЦИОНАРНИ ТЕЛЕФОНИ, 80 ЗА АВТОМИВКИ И 3.5 МИЛИОНА ЗА ТОК

Според интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки, близо 200 бона ще бъдат профукани за поддръжката на служебните депутатски автомобили, пише „Ретро“.

Става въпрос за общо 33 коли. Любопитен факт е, че голяма част от закупените през 2012 г. фолксвагени са навъртели респектиращите над 300 000 км, а киломтражът на един от тях е прехвърлил дори 400 000 км. Според утвърдения бюджет на НС за тази година пък народните избраници ще прибавят още 3,1 млн. км пробег зад гърба си, или над 77 пъти обиколката на Земята.

Междувременно още близо 80 бона ще отидат в нечии автомивки за почистване на депутатските лимузини. Почти толкова са заделени и за обслужване на асансьорите, които ползват законотворците ни, за да стигнат до работните си места в бившия Партиен дом.

Поддръжката на така важната система за гласуване в парламента пък ще глътне над 70 бона. Планира се повече от 45 000 лв. да заминат за разговори от стационарните телефони в почивната станция на депутатите във Велинград, а 60 000 лв. ще хвръкнат, за да се осигури на депутатите интернет с шеметна скорост.

Най-солидна обаче е поръчката, според чиято документация сметките за ток на депутатите, които ще плати държавата, ще достигнат колосалните 3,5 млн. лв. с ДДС. Сумата е заделена за консумацията на ток за 2 години напред в двете сгради и гаража на НС в София, както и почивните станции във Велинград и Банско. Очакванията са депутатите да навъртят 7 166 000 kWh на електромерите.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: