ЧЕТИРИМА БОРЦИ ПРЕДСТАВЯТ СТАРА ЗАГОРА НА ЕВРОПЕЙСКОТО

Радио Стара Загора

В Рим се провежда Европейското първенство по борба за юноши и девойки. В състава на националния отбор освен треньора на юношите Диан Динчев, са Ванеса Стоянова, Иван Стоянов, Дянко Дянков и Радомир Стоянова.

„Тази вечер е жребият, а в четвъртък ще се бори Ванеса, в петък са останалите, Иван, Дянко и Радомир“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в клуб „Берое“. Според нея са реални шансовете за медали на всеки от тях.

„И тримата юноши бяха с Диян Динчев на лагер в Азърбайджан, където са имали две седмици сериозна подготовка“, разказа Даяна. Ванеса също е с реален шанс за медал. „Тя е шампион при жените, миналата година участва на европейско и малко не й достигна за медал“, разказа Даяна Стойчева.

След европейското първенство юношите ще продължат подготовка, защото през август предстои Световно първенство, което ще бъде в България. Европейският шампион при кадетите Калоян Атанасов също няма да почива през лятото.

Той ще трябва да участва в Световно първенство през следващия месец. В средата на юли в Хърватия предстои Европейско първенство за момичета и момчета.

В българския отбор са включени трима старозагорци. Георги Тодоров ще се представи до 52 кг. при момчетата. Даяна Стойчева ще участва до 42 кг. при момичетата, а Наталия Динева до 66 кг.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: