Стара Загора: Една магия стана на 87

Снимка: Радио Стара Загора

Радио Стара Загора стана на 87. На 21 май 1936 г. е първото предаване на обществената медия. Ден по-рано, началникът на радиоразпръскването в България, видният интелектуалец Панайот Тодоров, познат с артистичния си псевдоним Сирак Скитник, издава разпоредба да започне редовно програмно предаване от Студио Стара Загора.

През годините Радио Стара Загора остава и сега продължава да е медията, от която научавате първи какво се случва не само в региона и в страната, а и в Европа и останалата част от света. В 24-часовата програма на медията има над 30 предавания и музикални линии, които предлагат актуална и забавна информация, любими музикални изпълнения, съвременна музика и представяне на нови таланти.

Радиото съхранява една от най-богатите музикални колекции в страната в областта на народната музика, записи на много певци, изпълнители, оркестри и състави. Радио Стара Загора организира и открива млади таланти в Националния радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: