Живко Тодоров: Не съм абдикирал, връщаме всички улици на ВиК и цял квартал

„Не съм абдикирал нито аз, нито екипът ми. Искам да кажа на всички политически представители, които се готвят за местните избори опитвайки се да яхнат недоволството на гражданите, че до няколко месеца Стара Загора ще е коренно различна и ще завършим нещата.“

Това заяви днес градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров, който говори за проблемите с ВиК ремонта. „Не сме доволни от нито една улица и няма да подпиша Акт 15. Освен това, връщаме изпълнението на улиците в целия квартал „Градински“ и ще искаме пълна преработка.

Общината ще помогне на ВиК, защото те нямат капацитет да изпълнят проекта. Няма надзор, не се работи качествено, засипваха с кал, вместо с фракция. Заделили сме от спестявания над 7 млн. лева, които ще бъдат необходими към момента за цялостно и частично преасфалтиране от наша страна на улиците, които съм споменавал многократно /вижте по-долу пълния списък/“, продължи Тодоров.

Той обясни, че среща разбиране от управителя на ВиК инж. Радостин Миланов, от когото останал с добри впечатления. Според кмета, подизпълнителите на мащабния проект нямат необходимите качества.

„Искам пак да напомня на тези, които се готвят за местните избори, че въпреки кризите през последните две години, администрацията се справя. Само ще отбележа, че през 2020-та се лишихме от 4.5 млн. лева приходи, имахме огромни разходи за ток и газ и въпреки това ще се справим“, категоричен бе Тодоров.

Кметът допълни, че крайният срок за дейностите на ВиК дружеството е месец август, като се очаква през октомври да бъдат финалните дейности по цялостния проект.

Градоначалникът разясни, че в момента се работи по продължението на ул. „Капитан Петко Войвода“, която ще бъде свързана с кръгово с бул. „Славянски“, като се надява през следващите години да се стигне и до продължението към пътя за баните. Тодоров обясни, че се работи по развитието на индустриалната зона в посока село Еленино и по сложните процедури, летището да бъде извадено от Държавната консолидационна компания.

Ето и за кои улици става въпрос;

Предстои цялостна рехабилитация от общината на ул. „Августа Траяна“ – от кръговото на стадион „Берое“ до ул. „Иван Вазов“.

Ул. „Хан Аспарух“ ще бъде цялостно реновирана. Задължението за ремонта ѝ е на ВиК.

За улиците „Боруйград“ и „Хаджи Димитър Асенов, в отсечката ѝ над бул. „Цар Симеон Велики“- дейностите ще са за сметка на общината и ВиК дружеството.

Ул. „Васил Левски“ – цялостно преасфалтиране от общината.

Ул. „Генерал Гурко“ – в отсечката от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. Димчо Стаев“.

Бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Хан Аспарух“.

Улиците „П. Парчевич“ и „Цар Иван Шишман“ – от общината. В участъка ѝ от ул. „Св. Княз Борис“  до бул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Цар Иван Шишман“ ще бъде с павета, така както предложиха от местния арт колектив.

Ул. „Св. Княз Борис“ – работата продължава и предстои нейното пускане за движение, като от общината подчертаха, че всички забележки по нея ще бъдат предварително отстранени.

Ул. „Стойно Черногорски“ – дейностите ще приключат до няколко седмици и тя ще бъде пусната в движение“.

Ул. „Промишлена“ ще се преасфалтира след ремонта на горепосочената, заради необходимостта от алтернативен маршрут в индустриалната зона на града.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: