Стара Загора: Пак отлагат отварянето на гарата

ЖП гара Стара Загора ще бъде завършена в срок, но се отлага крайната дата за изпълнението на проекта. Този път за края на пролетта или в началото на лятото според инж. Георги Узунов от Национална компания железопътна инфраструктура, който е част от екипа, управляващ проекта. Това потвърди той в интервю за Радио Стара Загора.

Една от причините за това са нанесените щети от голямото наводнение в края на август миналата година. „Наводнението беше с характер на бедствие за гарата. Приливната вълна заля през подлеза сутерена на сградата и компрометира строителството, унищожени бяха и строителни материали.

Това ни накара да потърсим вариант за предотвратяване на подобни бедствия. Едно от решенията беше да затворим подлеза пред гарата“.

Терените са общински, а процесът по прехвърлянето им е дълъг и това налага удължаването на работата по проекта за реконструкция и ремонт на жп гарата.

Близо 132 хиляди лева са наложените до момента неустойки на фирмата-изпълнител на проекта. Стойността на договора за строителство на емблематичната старозагорска гара е 9 726 944 лева.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: