Оставиха в ареста двама за метамфетамин

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 42-годишния П. П. и на 44-годишния К. К.

На двамата мъже е повдигнато обвинение за това, че в неделя в  Стара Загора, в съучастие помежду си, са държали 1030,61 грама метамфетамин. За обвиняемият П. П. престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Окръжен съд – Стара Загора намери, въпреки началния етап на разследването, че са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обоснованото предположение за това, че и двамата обвиняеми са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът прие, че за П. П. и за К. К. е налице реалната опасност да се укрият, изхождайки от данните по делото – за П. П. деянието е извършено в условията на опасен рецидив, а К. К. е с условно осъждане, в чийто изпитателен срок е привлечен като обвиняем за настоящото престъпление.

Според съдебния състав е налице и опасност двамата мъже да продължат да извършват същото престъпно деяние, ако бъдат с по-лека мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: