Слагат легнал полицай на опасно кръстовище, светофарите ще светят в мигащо зелено

Слагат „лежащ полицай“ на опасното кръстовище на булевардите „Цар Симеон Велики“ и „Крайречен“ в Стара Загора. Това стана ясно днес, след като общината в лицето на ресорния заместник-кмет Радостин Танев и Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики са обсъдили най-удачният вариант към момента според тях.

Русинова подчерта, че това ще е първата мярка, която ще се предприеме, тъй като шофьорите масово не спазват ограничението от 30 км/ч. Според нея поставянето на светофар е скъпа инвестиция и не винаги води до необходимите резултати.

„Лежащият полицай“ ще бъде поставен следващата седмица на метри преди кръстовището, увери Радостин Танев.

Тя обеща пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ, че ще инспектира изхода на квартал „Зора“ с четирилентовия път, като припомни, че там неколкократно се е обсъждало изграждането на кръгово кръстовище, но различни спънки забавят осъществяването му, тъй като главният път за излизане от Стара към Нова Загора е към Агенцията за пътна инфраструктура.

Същевременно стана ясно, че само в Стара Загора и София ще се въведе екпериментално и поетапно, така нареченото „мигащо зелено“ на светофарите, като според експерти то води до значително намаляване на пътните инциденти.   

„Започваме с кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Димчо Стаев“ тази събота“, увери Танев.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: