Двама криминално проявени старозагорци са возили 46 човека в буса хванат на Тракия

Бусът „Ивеко“, който бе спипан да превозва мигранти на магистрала „Тракия“ в неделя е бил управляван последователно от двама старозагорци. Това потвърдиха днес окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и районният Таня Димитрова.

Това са 25-годишният С.К. и 27-годишният Д.К. И двамата са криминално проявени. Единият е бил без книжка и съден за грабеж, а другият с отнета книжка и съден за наркотици.

Те са част от нелегален канал за мигранти. Според прокуратурата 120 афганистанци се договорили с каналджии в Турция да ги прекарат в България, като целта им била да се озоват впоследствие в Сърбия. Броили на границата по 3000 евро, снимали се за доказателство и със сгъваеми стълби преминали граничната бразда.

Вървели са пеш 4 дни до достигането на асфалтов път, където били разпределени по групи. Така с се стига и до обвинените заралии, с които се свързал техен познат, който им предложил 20 бона да превозят бежанците от Карнобат до София с бус „Ивеко“, който е регистриран в столицата.

Те отпътували в 2 през нощта и на 179-ти километър ги спира полиция. Задържат ги и ги тестват за алкохол, като резултатът бил отрицателен.

Междувременно стана ясно, че другият бус с 45 мигранти, който катастрофира същия ден в близост е бил във видимо ужасно техническо състояние. Тогава спукана задна гума взе жертва. Продължава издирването на шофьора, за който според обвинението има оперативни данни.

32-ма бяха настанени в университетската болница в Стара Загора с различни травми без опасност за живота. В момента продължават да бъдат хоспитализирани 9 от тях.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: