Старозагорски гладиатори записаха златна страница на Световното по ММА

Снимки: Ивайло Георгиев-Машината

Световно първенство по ММА се проведе в Белград от 12-ти до 17-ти този месец, в което участие взеха 600 състезатели от 60 страни. Националният ни отбор бе представен от 13 бойци, 5 от които от старозагорския боен клуб „Атила“ със старши треньор старозагорецът Ивайло Георгиев-Машината.

„Това е най-грандиозният форум, на който съм имал удоволствието да присъствам. Ужасяваща конкуренция. Пламен Димитров, Кристиян Канев, Георги Петров, Кольо Колев и Радомир Стоянов се представиха блестящо.

Последният взе бронзов медал при своя дебют на голям форум, а другите записаха златна страница, класирайки се в 8-мицата на света“, развълнуван бе пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ Ивайло Георгиев-Машината.

Часове след като се прибра в Стара Загора той благодари на фабриката за таланти Диан Динчев, който пусна борецът Радомир Стоянов да се състезава за националния по ММА.

„Отборът на Бахрейн се представи силно, но да не забравяме, че в него се състезават основно дагестанци, които при мъжете от 10 финала спечелиха 8. Също много добри бяха представителите от Мексико, Ангола, Южна Африка и Китай. Въобще брутално високо ниво, страшни бойци. Гордея се, че ние сме сред тях и взимаме медали“, разказа Машината.

„Нищо не е тежко, когато видиш, че успяваш. Това е пети медал за боен клуб „Атила“, който печелим на големи форуми в рамките на 2 години“, завърши Георгиев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: