Община Стара Загора представя магията на града на международно туристическо изложение

Специални VR очила, даващи възможност да се види от разстояние частица от уникалния старозагорски бит, показва екипът на Община Стара Загора по време на 39-тото Международно туристическо изложение Ваканция & СПА.

Традиционно Общината е част от събитието, което обединява професионалистите от туристическия сектор – дестинации, хотелски вериги, агенции и туроператори, технологични компании, доставчици, транспорт и институции от цял свят.

То се провежда в София от днес до петък, под егидата на Министерство на туризма. Над 250 изложители от 15 държави са част от професионалния форум. 

„Изключителен интерес предизвикват очилата с добавена реалност, които са на разположение на нашия щанд по време на изложението.

Всеки, който посещава Туристическия информационен център в Стара Загора, също ще може да види през тях част от духа на хилядолетния ни град“, уточни ресорният зам.-кмет на общината Милена Желева, която е в София заедно с част от своя екип.

„Имаме невероятно богатство – тук показваме само част от възможностите, които има Стара Загора, когато говорим за туризъм“, допълни зам.-кметът. 

Щандът на Община Стара Загора предлага на посетителите на най-голямото изложение в България да се докоснат до таланта на артистите от Операта в града, да се запознаят с интересни информационни материали за културно-историческите забележителности в района, възможностите за СПА туризъм, атракциите, разнообразните спортни събития и културни мероприятия.

Тематични и символични рекламни артикули допринасят за събуждане на любопитството към региона. Ароматът на липов цвят – един от символите на Стара Загора, е пресъздаден от дъхав чай, който допълнително привлича интереса на участници и посетители.

Поздравления за участието във форума и представянето на общината изказа ресорният министър Илин Димитров, който посети старозагорския кът в Интер експо центъра. 

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: