Живко Тодоров се отчете подробно за състоянието на улиците

„Улиците остават основен проблем. Над 9.5 млн. лева ще изхарчи общината за инфраструктура. В следващите месеци очаквайте развитие по въпроса с междублокови пространства в кварталите „Три чучура-Юг, „Железник“ и „Самара“. Това обясни градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров, който даде съвсем пресен отчет, как вървят ремонтите.

„След като приключи работата по канализационния колектор, ул. „Хан Аспарух“ ще бъде изцяло асфалтирана за сметка на ВиК. Същото е положението и по улица „Хаджи Димитър Асенов“ в участъка от „Столетов“ до „Августа Траяна“, както и по ул. „Радецки“ от страната на новия мол. Това ще се случи, когато температурите позволяват.

„Августа Траяна“ ще бъде изцяло преасфалтирана за сметка на общината. Временната настилка (биндер) се разпадна на места, защото това не е окончателен слой и върху нея минават тежки машини. При подходящо време ще се работи и от кръговото на стадиона до ул.“ Иван Вазов“.

„Улицата на складовете – „ Войвода Стойчо Черногорски“ ще бъде изцяло обновена, както и проблемната „Промишлена“, която ще се фрезова и преасфалтира за сметка на фирмата. Цялостно ще бъдат направени и ул. “Боруйград“ и „Васил Левски“, както и отсечката на бул. „Патриарх Евтимий“ от „Христо Ботев“ до „Августа Траяна“.

По ул.“Св. Княз Борис“ предстои да се довърши ремонтът до пролетта. Продължава работата по ул.“Гурко“ в участъка където минават автобусите“, поясни Тодоров.

Кметът каза, че общинска полиция е хванала една от фирмите да засипва с пръст вместо с фракция по ул. “Васил Левски“. Той потвърди и за предстоящите по-мащабни проекти като разширяването на ул. „Капитан Петко Войвода“ в участъка от пазар „Васил Шаханов“, до бул. „Славянски“, както и цялостния ремонт на кв.“Три чучура-Юг.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: