Мария Динева и Живко Тодоров: Край на ходенето по мъките

От днес влизат в сила новите улеснени административни услуги на община Стара Загора. В строителния сектор вече се предлага услугата за служебно съгласуване на визата за проектиране с експлоатационните дружества EVN, Вик, Овергаз и Виваком. „Срокът е 14 дни, както е по закон и ще се спазва желязно. Ако това не се случи ще има санкции“, категоричен бе градоначалникът Живко Тодоров.

Той обяви, че община Стара Загора става първата в страната, която ще следи стриктно за спазването на процедурите, а синхронизираната услуга ще бъде безплатна.

В процес на разговори с две фирми е и процедурата по изграждане и внедряване на географската информационна система известна като ГИС.

„Борбата с бюрокрацията и различните административни тежести по отношение на гражданите и бизнеса е моя лична кауза“, заяви председателят на общинския съвет Мария Динева, която благодари, че е била чута по темата. Това, което свършихме с г-н Тодоров днес дава резултат.

Междувременно стана ясно, че 131 от 139 административни услуги на общината могат да се осъществяват по електронен път. Заявката става в сайта чрез електронен подпис.

„Насочихме се към най-често използваните като местни данъци и такси, подаване на сигнали за нередности, гражданско състояние и др., поясни секретарят на администрацията Делян Иванов. Той обясни, че над 6000 човека се обслужват на седмица и с новата придобивка ще бъде намалена бюрокрацията и ще се избегнат корупционни практики.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: