Прокуратурата погна предполагаемите старозагорски педофили

8 досъдебни производства и 5 предварителни проверки са образувани във връзка с разпространени в социалните мрежи снимки, видеоматериали и лични данни на около 15 лица, за които се твърди, че са от Стара Загора и в публикациите са квалифицирани като „педофили“. Това съобщиха  от Районната прокуратура в Стара Загора на запитване на Радио Стара Загора за разкритията на „ловци на педофили“.

Това са група младежи, които  публикуват обяви в сайтове за запознанства, където се представят за непълнолетни момчета и момичета и отговарят на мъжете, които се интересуват от тях, като си уговарят среща с тях, за да ги изобличат. Във всеки от случаите педофилите си представят, че си пишат с деца, но на място се появяват „ловците“.  

От Районна прокуратура – Стара Загора уточняват, че се извършва разследване след като прокуратурата се самосезира за разпространените на 7-ми декември миналата година материали в социалните мрежи за няколко лица.

Досъдебните производства са образувани за извършено престъпление по чл.159 ал.1 от Наказателния кодекс –  за създаване, излъчване, предлагане и разпространение на порнографски материали.

Във връзка с разследването на 26-ти януари тази година в Стара Загора са били извършени претърсвания на адреси и личен обиск на лица. Иззети са били компютърни конфигурации и мобилни телефони. Предстои изготвянето на технически експертизи. Активните действия по разследването продължават.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: