Стара Загора: Провериха 5 хиляди превозни средства за седмица в областта

За времето от 30-ти януари до 5-ти февруари на територията на област Стара Загора в рамките на спецакция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2955 МПС и 5222 лица.

Съставени са 1052 фиша и 218 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В същия период са установени общо шест водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – един от тях е шофирал след употреба на алкохол до 1,2 промила, петима – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират четири водачи, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 8 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 341 проверки, установени са 190 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 41 проверки, установени са 32 нарушения.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: