Стара Загора: Кметът и общинските съветници ще свалят цената на водата

Местният парламент и градоначалникът на Стара Загора правят работна група, която ще води преговори с ВиК за сваляне на цената на водата. „Това е историческо обединение на политическите партии в местния парламент в името на старозагорци“, категоричен бе Живко Тодоров, който обясни, че общината няма да съди водното дружество, каквито искания имаше напоследък. „Няма как общината да завежда дело срещу ВиК и същевременно да си сътрудничим. Ще работим ръка за ръка“, подчерта Тодоров.

Работната група ще бъде от 7 човека, а до това решение се стигна след извънреден председателски съвет, в който участие са взели управителят на водното дружество инж. Радостин Миланов, председателят на местния парламент Мария Динева и общински съветници.

Преговорите започват следващата седмица, а според общинския съветник Боян Бабанов до средата на годината трябва да има видим резултат. Старейшината Янко Янков пък очаква цената да бъде намалена с до 92 стотинки.

Местните политици се обединиха около мнението, че трябва да има преразглеждане на бизнес плана на ВиК като посочиха пример, че когато параметрите са били заложени, тогава токът е струвал 353 лв. на мегаватчас а сега е 200 и ако преди е нямало компенсации, то те вече са налични. Както е известно водното дружество използва голяма част от бюджета си за електроенергия.  

Припомняме ви, че от 1 януари цената на водата е 4.61 лв. след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: