Двама зад решетките за 12 килограма трева

По една година ще лежат двама за притежание на марихуана. Те ще изтърпят наказанието си при първоначален „общ“ режим, както ще трябва да заплатят и глоба в размер на 5000 лева.

Пред Окръжен съд – Стара Загора Т. Г. на 31 г. и Е. С. на 30 г. се признали за виновни, че за времето от неустановена дата на 2021 г. до 21/22.10.2022 г., в старозагорско се сговорили помежду си да извършат престъпления, а именно участие в организирана престъпна група, с цел отглеждане и разпространение на растения от рода на конопа.

Между 21-ви и 22-ри октомври миналата година в старозагорското село Калояновец, държали и преработвали близо 12 килограма марихуана.

Т. Г. е признал вината си и за това, че на същите дати в старозагорското село Хрищени, държал  с цел разпространение 100,7 грама марихуана, а Е. С., че по същото време в Стара Загора придобил и държал, с цел разпространение 10.16 гр. марихуана.

За всеки един от обвиняемите ще бъде приспаднато времето, през което са били с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът постанови високорисковите наркотични вещества, предмет на престъплението, да бъдат унищожени по надлежния ред.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: