Осъдиха шофьор за подкуп

Наказание лишаване от свобода за срок от осем месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 1500 лева, получи подсъдимия Ж. С. на 46 години, който е осъждан.

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда и призна подсъдимия за виновен в това, че 30.10.2022 г. в Стара Загора дал подкуп от 70 лева, на двама старозагорски полицаи за да не го проверяват за алкохол.

При изпълнение на наказанието следва да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наказателното производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното  наказание лишаване от свобода бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

На 30.10.2022 г., около 0.20 часа, полицейски служители спрели за проверка управлявания от Ж. С. лек автомобил, тъй като не бил с включени светлини. При извършване на проверката подсъдимият излязъл от автомобила, приближил се до полицейската кола и подхвърлил в купето й две банкноти на обща стойност от 70 лева.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: