Вкараха цяло семейство в затвора за дрога, майката я криела в църква, където била клисарка

5-членна престъпна група съхранявала и продавала канабис влиза в затвора. Те са от мъглижкото село Дъбово, като четиримата от тях са семейство. Част от дрогата била държана в храма на населеното място, където майката била клисарка.

Синовете й – 18-годишните близнаци Т. К. и Я. К. влизат за по три години, което е отложено за максималния изпитателен срок от пет години. Според запознати, акцията на антимафиотите тръгва точно от тях, след като те били прихванати по мобилно приложение да уговарят продажба.  

38-годишната им майка – С. Д. на 38 години, получи две години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, както и глоба в размер на 10 000 лева.

Таткото – 51- годишния П. К. е осъден на шест години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, както и глоба в размер на 25 000 лева.

Обвиняемият П. К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че в посочения период е образувал и ръководил организираната престъпна група, както и за държане и разпространение на наркотични вещества, а също и за отглеждане на растения от рода на конопа.

Последният участник 65-годишния К. Д. ще лежи три години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 10 000 лева.

Пред Окръжен съд – Стара Загора всички обвиняеми се признаваха за виновни по повдигнатите им обвинения.

Засетите растенията са открити на различни места.

От наложените  общи наказание ще бъде приспаднато времето, през което обвиняемите са били с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: