Берое: Баскет мъжете взеха скалпа на треньор

БК „Берое“

Спартак Плевен остана без треньорски щаб, след като Тодор Тодоров и неговият помощник Галин Стоянов бяха освободени. Новината бе обявена лично от мениджъра на клуба Богдан Петков след загубата на тима от Града под Панорамата от Берое с 81:97 в среща от 14 кръг в родния елит.

Домакините бяха без Симеон Илиев, но дебют направи новопривлеченият център Седариан Рейнс, който в България се е подвизавал и с екипа на Берое.

За Берое днес в групата не бе Корнелиъс Хъдсън, а Ти Кей Идоджи остана на пейката.

Спартак бе по-точен в началото и дръпна с 21:13 след успешни акции на Димитър Маринчешки, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев. Берое отвърна чрез Александър Тодорович, Дариъс Хол и Дарин Иванов за 24:23 в своя полза. Тройка на Николай Маринов оформи 26:25 за домакините в края на първата част.

През втория период преднината на плевенчани стана 8 точки след далечен снаряд на Николай Маринов, но „зелено-белите“ не се дадоха и поставиха равенство на таблото за 37:37, след като Михаил Комбаков, Дариъс Хол и Александър Тодорович не сбъркаха. Цветомир Чернокожев и Николай Маринов отново изведоха Спартак напред с 4 точки, но Робърт Георгиев и Дариъс Хол дадоха ново лидерство на Берое за 44:43.

След паузата гостите стигнаха до +10 точки в своя полза, след като Дарин Иванов, Александър Тодорович и Дариус Хол реализираха. Димитър Маринчешки и Николай Маринов също се разписаха за 59:66 в края на третата четвърт. През последните 10 минути Берое направи серия от 19-7, за да сложи точка на спора.

Дариус Хол изигра много резултатен и силен мач за победителите и се отличи с 35 точки. Александър Тодорович също направи много силен мач като завърши с 22 точки и 17 борби. Дарин Иванов вкара 15 точки, по 10 добавиха Робърт Георгиев и Михаил Комбаков.

За Спартак Николай Маринов отбеляза 14 точки, с 13 завърши Николай Стоянов. Цветомир Чернокожев се отчете с 11, а по 10 добавиха Димитър Маринчешки (12 борби), Мартин Маринов и Ивко Ивков.

Победата бе шеста за Берое в шампионата при седем загуби, а в следващия кръг приема Шумен. Спартак е с баланс 7-6, като му предстои визита на Черноморец.

Източник: basketball.bg

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: