Стара Загора: Общински съветници се „хванаха за гушите“ заради фотоволтаици

С 26 гласа „За“ старозагорските общински съветници дадоха зелена светлина за изграждането на фотоволтаични централи върху общински терени. Няколко фирми искат да инвестират в района на кв. „Голеш“ и в близост до селата Богомилово и Калояновец.

Решението за даване на предварително съгласие за право на строеж скара старейшините.  „Народен съюз“, БСП, ДБ, „Българска социалдемократическа партия“ и Възраждане се обявиха против.  

Според защитните на инвестицията, гласувалите против спирали инвестициите в общината и се опитвали да извлекат политически дивиденти.

Противниците на предложенията пък се обявиха против раздаването на последните големи терени на общината.

„Няма да подкрепя това учредяване. Позицията ми е принципна и лична. Това са последните два стратегически имота на площ от 245 декара, които са един до друг и смятам, че върху тях трябва да се реализират проекти на общината.“, заяви председателят на местния парламент Мария Динева.

В началото на заседанието стана ясно, че поради наличието на повече от един инвеститор, кметът Живко Тодоров е изтеглил предложенията, които ще се разгледат в края на месеца на редовна сесия.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: