Старозагорски бойци извоюваха впечатляващите 130 медала

„За пореден път изпращаме много успешна година. Имаме 130 медала за 2022, от които 53 златни“.  Това обяви пред радио „Стара Загора“ Ивайло Георгиев, треньор на старозагорския клуб „Атила.

Бойците се изявиха в 16 надпревари. Участваха на световно, а на европейското извоюваха медал. Според него това е сигурен знак, че децата тренират със старание и усилията им са възнаградени.

Освен в спортни състезания клубът участва и в благотворителни и дарителски кампании. 25 състезатели дариха кръв, имат и събрани 10 000 лева от благотворителност.

Самият Ивайло Георгиев получи приз „Добрият самарянин“. „Тази награда е отличие за всички в залата, не само за мен“, сподели той.

Петима състезатели от клуб „Атила“ в момента се готвят за участие на Световното първенство по ММА, което стартира на 10 февруари в Белград.

Сред тях са Пламен Димитров – бронзов медалист от европейското в категория до 61 кг., Кольо Колев до 65 кг., бронзовият медалист от европейското по борба Радомир Стоянов в категория до 84 кг.,  Кристиян Канев /до 77кг./ и националът по борба Георги Петров до 93 кг.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: