Страшни драми! Прокуратурата обвини двама. Единият биел баба си за наркотици, другият налагал майка си и сина си

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.А., на 35 г., за това, че на неустановена дата през април миналата година в града на липите е причинил на 77-годишна жена лека телесна повреда, изразяваща се в болка без разстройство на здравето.

Според обвинението А.А. е наркозависим и при необходимост от набавяне на парични средства за закупуването на дрога е упражнявал психическо и физическо насилие над майка си и баба си.

През 2018 г. А.А. е бил осъден на наказание 2 години лишаване от свобода за блудство. През месец април 2022 г. той отново упражнил физическо насилие над 77-годишната си баба, като й искал и пари за наркотици.

След това А.А. се укрил и е издирван до 26.12.2022 г., когато посетил адреса на роднините си. Той е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А.

По друго досъдебно производство Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Х.М., на 32 г., за това, че на 23.12.2022 г. в Казанлък, не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, с която  е задължен да се въздържа  от извършване на домашно насилие над майка си на 54 г. и сина си на 15г., като деянието е извършено повторно.

Х.М. е многократно осъждан за престъпления против собствеността . На 25.11.2022 г. е бил освободен от затвора и посетил жилището, където живеели майка му и синът му. Той имал забрана да ходи в дома и да ги доближава на разстояние по – малко от 80 метра.

Ударил майка си, заплашил я с убийство, след което избягал.  Тя и детето се скрили в друга къща. Известно време след това Х.М. срещнал сина си на улицата и упражнил физическо насилие спрямо него.

Наблюдаващият прокурор е внесъл за разглеждане в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.М.. Районен съд -Казанлък е определил мярка за неотклонение „домашен арест“. Според обвинението предстои наблюдаващият прокурор да изготви протест срещу определението на съда.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: