ГДБОП удари незаконно разпространявани хранителни добавки

Снимка: МВР

Специализирана операция за противодействие на незаконното разпространение на продукти, носещи защитени търговски марки, е проведена на територията на област Стара Загора, под наблюдението на Териториално отделение Казанлък към Районна прокуратура – Стара Загора.

Разследването е осъществено от служители на отдел „Киберпрестъпност“ и сектор БОП – Стара Загора. В хода на спецоперацията е пресечено незаконно разпространение на хранителни добавки чрез онлайн платформи, като са използвани запазени търговски марки.

Търговската дейност се е осъществявала чрез специално създадени страници в социалните мрежи, както и чрез интернет страници, без необходимото по закон съгласие на правоносителите. По този начин са нарушавани системно правата върху регистрирани търговски марки.

В рамките на предприетите действия са иззети 43 разфасовки от по 4.5 килограма – общо над 190 килограма – съдържащи прахообразни вещества с неясен произход, 40 стикера, носещи защитени търговски марки, и електронни устройства, съотносими към престъпната дейност – мобилен телефон, лаптоп, USB преносима памет.

За срок до 24 часа е задържан 26-годишен мъж. Разпитани са три лица в качеството на свидетели. В резултат на предприетите действия е преустановена престъпната дейност, която според първоначалните данни е започнала преди четири години. Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора.


Create a website or blog at WordPress.com