Старозагорски културист е първият българин, който печели две професионални карти за ден, които могат да го пратят на Мистър Олимпия

Старозагорската машина от мускули Живко Петков ще ходи на Мистър Олимпия.

Малко след като спечели второ място на Световното първенство по културизъм на 5-ти ноември в Санта Сузана, Испания, ходещият исполин в рамките на месец извоюва 5 медала – 4 златни, един сребърен и рекордните две професионални карти, които ще го пратят в истинския свят на здравеняците-Мистър Олимпия.

Първата крачка направи на 12-ти миналия месец в Букурещ на състезанието от Американската верига NPC, където пребори 15 състезатели от цял свят.

11 дни по-късно заралията продължи да ги троши в Аликанте, Испания в следващото състезание. В рамките на ден, той спечели две професионални карти, което го прави първия българин с такова уникално постижение.

„Най-накрая ще си почина две седмици, което не означава, че ще има отпускане. Въпреки това ще тренирам, но не в оптималния вариант, в който го правя обикновено. След нова година започвам отново професионалния режим. Живи и здрави догодина по това време очаквайте следващия медал на още по-високо ниво“, сподели пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ заралийският Биг Мен.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: