ЕКСКЛУЗИВНО! ЖИВКО ПЕТКОВ: СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЩЕ БЪДА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО КУЛТУРИЗЪМ

Снимки: Личен архив

Той е новият вицешампион от Световното първенство по културизъм, което се проведе в Санта Сузана Испания през изминалата седмица, в което взеха участие състезатели от 103 държави.

Старозагорецът се пребори в категорията си до 90 кг. с 19 шампиони на страните си. Не успя да се справи единствено с иранеца  Мохамад Ибрахим Арзешманд, който е трикратен световен шампион.

Заралията е европейски, балкански и републикански шампион. 34-годишният здравеняк работи като персонален фитнес треньор и за съжаление на дамите има сериозна приятелка, която на всичкото отгоре му е колежка. На втората секунда минахме на „ТИ“, заради очевидната липса на звездомания.  

Къде те намирам?

Точно пристигам в София и разтоварвам багажа.

Отмина ли еуфорията от грандиозния успех?

Не съм превъзбуден. Вече мисля за следващото състезание тази седмица.

Какво не ти достигна?

Мускулна маса, тъй като съм най-висок /175 см./. Повечето състезатели са по-ниски от мен с 5 см., което създава илюзията за 5 кг. повече мускули. Иранецът е утвърден. Разпознаваем е за съдиите.

На наши и ваши ли намирисва?

На световни и европейски първенства не бих казал. За България ще ти кажа само два факта. Изводите оставям на читателите.

През 2016-та станах трети в България, втори в Европа. Две години по-късно станах втори в България, първи в Европа. Винаги, когато съм бил на международни състезания са ме оценявали реално.

Каквото и да си говорим, без химия не стават нещата

Във всеки спорт има допинг. Номерът е да се изчистиш от него и да не те хванат на теста. При нас е важно да си стриктен в диетата и в добро психологическо състояние.

Каква диета трябва да се спазва?

Основното е чисти храни, което разбира се е трудно постижимо. Препоръчвам да няма пържено, бързи въглехидрати, захари, рафинирани храни, мазнини.

Да се набляга на ориз, картофи, плодове, зеленчуци и най-важното месо заради белтъчините. Пилешко, риба, морски дарове.

Остава ли си най-скъпият спорт?

Да. За разлика от другите спортове при нас ангажимента е 24/7. Нонстоп си в режим. Просто е начин на живот.

Тук е моментът да благодаря за помощта на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, Неделчо Колев /Harmony Suites/, Слав Славов /FITNESSLINE/, на треньора ми Димитър Атанасов и разбира се на всички, които ме подкрепят.

Дойде момента, в който да разочароваме жените, които със сигурност ти налитат. За тяхно съжаление си сгоден.

Винаги съм се радвал на интерес от тяхна страна. Годеницата ми се казва Ралица Панайотова /на снимката/. Тя е бикини състезателка и многократна републиканска шампионка.

Изглежда перфектно и повечето от тях като разберат с каква жена съм, спазват дистанция. Тя е много красива и общо взето ги комплексира.

С този си успех ще запалиш много хора. Какво искаш да им кажеш?

Най-важно е постоянството. Трябва да си променят мисленето и да сменят начина си на живот. Показах, че няма невъзможни неща и се надявам следващия път да бъда световен шампион.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: