ПАЛЯТ ЦИСТЕРНА С ОТРОВА И БУС С ПЪТНИЦИ

Представители на различни институции обсъдиха в Областната управа в Стара Загора предстоящото съвместно учение за реакция при настъпване на тежко ПТП,

Занятието ще се проведе утре от 13.30 ч. на територията на летището край Стара Загора. Ще бъде инсценирана верижна катастрофа, случваща се  на 195-и километър на магистрала „Тракия“ по време на гъста мъгла.

В ПТП-то участват цистерна, превозваща опасни вещества, 4 леки автомобила и микробус с пътници, който се запалва по време на инцидента. Учението ще бъде разделено на четири оперативни участъка. В първия компетентните органи ще направят всичко възможно да ограничат разлива от цистерната, а после и да изтеглят отровните вещества от нея.

Във втория участък ще се извършва спасяване на пострадалите хора от запаления микробус. В обособен триаж медици от ЦСМП ще оказват помощ на ранените. Полицаи ще поставят съответните предупредителни знаци на пътя и ще отклоняват движението на потока от автомобили на магистралата по обходни маршрути.

Предвижда се, освен отговорните при такива инциденти институции, в занятието да се включат и червенокръстци от БЧК, както и доброволци от община Стара Загора.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: