ЛОКАЛИЗИРАХА ПОЖАРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА „МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК“

Локализиран е пожарът, възникнал в близост до Рудник 2 на „Мини Марица – изток“. Няма опасност за населени места или техника на въгледобивното дружество. Не е засегната и минната дейност, съобщиха от предприятието пред Радио Стара Загора.

Два противопожарни екипа ще продължат да дежурят на място през целия ден до пълното ликвидиране на всички локални огнища.

Продължава гасенето на пожара на територията на Рудник 2 в „Мини Марица-изток“ (Обновена)

Огънят избухна вчера следобед. Цяла нощ 4 противопожарни автомобила – два на Мини „Марица-изток“ и по един на Районна противопожарна служба Раднево и на ТЕЦ 2 се бориха с пламъците. Булдозери на мините правеха просеки, за да предотвратят разпространението на пожара да  достигне в близост до багерите и съоръженията на дружеството.

Към обед днес огънят беше овладян и ограничен на площ от около 150 дка. Горят предимно треви и храсти, но бе засегната и близо 40 дка акациева гора, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник група „Оперативен център “ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора.

Заместник изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ Иван Арсениев заяви, че дейността на дружеството не е засегната:

„Пожарът е извън територията на рудниците в района на част от външните насипища. Държа да подчертая, че е доста далеч от местата, където извършваме минната дейност“, каза Иван Арсениев. По думите му пожарът е предизвикан от запалени стърнища най-вероятно от арендатори.   

„Ние ще предприемем мерки – ще пуснем съответните жалби до съответните институции, защото този проблем с паленето на стърнища става все по-голям и по-голям“,  допълни Иван Арсениев.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: