ПОЖАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА КЪМ РУДНИК 1 В „МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК“

Desis Doneva,fb

Цяла нощ продължава борбата с огъня на територията на Рудник 2 в „Мини Марица-изток“. 4 противопожарни коли гасят пожара, който избухна вчера около 16:00 часа, съобщи старши инспектор Михаил Михов от пожарната в областния град за Радио Стара Загора.

Няма опасност за населените места и за работниците. Огънят е на много голямо разстояние от тежкото минно оборудване. Пожарът е започнал от Рудник 2 и продължава в посока Рудник 1.

„Няма опасност за съоръженията на рудниците. Направена е много широка просека снощи. Цяла нощ са работили с тежка техника“, коментира Михов. Запалили са се сухи треви по насипите на рудника. Тази сутрин се очаква тежка техника да се  включи в засипването на района.

Тепърва ще се изясняват причините за пожара и ще се води разследване, допълни още Михов, като подчерта, че районът се охранява и достъпът на външни лица е ограничен.

Гасенето е трудно заради гъстата на места растителност и труднодостъпните райони, до които огнеборците не могат да достигнат, съобщиха по-рано от пожарната.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: