ДВАМА РАЗБИХА С БРАДВА ЗАЛОЖНА КЪЩА И ОТМЪКНАХА ЗЛАТО ЗА 50 БОНА

МВР

Обвиниха двама за кражба на злато. Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем Й.К., на 21г., за това, че в петък в Казанлък, от заложна къща, в съучастие с Й.П., разбили с брадва помещението от което задигнали 76 пръстени, 11 гривни,  37 чифта обеци, 30 висулки, 2 брошки, 4 синджира, 2 монети, 1 колие и 1 плочка, изработени от злато.

Двамата с качулки и маски на главите се насочили към заложна къща в централната част на Казанлък. С брадва счупили витринното стъкло и проникнали в помещението. Там строшили и стъкло на рафт за съхранение на бижута, откъдето отнели златни накити на стойност около 48 000 лева. По-късно скрили отнетото и изгорили дрехите, с които били.

На 20.08.2022 г. под ръководството на наблюдаващ прокурор на Й.К. е повдигнато обвинение.

Й.К. е осъждан за незаконно държане на наркотични вещества и настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на условно осъждане.

Поради тази причина наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: