Живко Тодоров: Обновяваме изцяло 6 емблематични сгради

Шест емблематични обекта ще могат да получат цялостно обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

„Имахме предварителна готовност и разработихме проекти за обекти, които имат нужда от средства за ремонт. През февруари е подадено проектното предложение за модернизация на образователната среда в XI ОУ „Николай Лилиев“. 

Общата му стойност е малко над 2 млн. и 600 хиляди лева. Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност се предвижда и за Дома за стари хора, който се намира в Старозагорски бани.

Две административни сгради също очакват одобрение – на Общината, която е изключително енерго неефективна като обслужване, и тази на „Тролейбусни и автобусни превози“ , която също се нуждае от ремонт“, посочи градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров.

От думите му стана ясно, че реконструкция очакват още сградите на БСФС – на стойност 1 млн. и 600 хил. лева, и тази под козирката на стадион „Берое“ – на стойност над 2 млн. лева, Комплекс за култура и изкуство – бивш Пионерски дом, на стойност 617 хил. лева и Читалище „Родина“ – на стойност близо 300 хил. лева. Общата стойност на подадените проектни предложения е малко над 23 мил. лева.

Община Стара Загора подготви по две проектни предложения за всяка една възможност по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, част от Националния план за възстановяване и устойчивост.

В заключение на представянето на предстоящите дейности на Община Стара Загора, кметът припомни, че е категоричен в позицията си, че няма да прави компромис с качеството на възстановяване на пътни и тротоарни настилки, нарушени при изпълнението на ВиК проекта в града.

„Ако в кратък период нередностите не бъдат отстранени, ще информирам  Управляващия орган на проекта, изпълняван от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора“, подчерта Тодоров. Той уточни, че се очаква завършването на рехабилитацията на ул. „Ст. Черногорски“, за да бъде започнато преасфалтирането на ул. „Промишлена“. 

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: