Берое: Проговаря голмайсторът, който направи реалност „Купата е наша“

Днес футболна Стара Загора празнува своя 13-ти рожден ден. „Купата е наша“, крещяха всички, които обичат Берое, а мъжкарите начело с Илиян Илиев я спечелиха. Статистиката е излишна за извънфутболните персони, които не помнят тогава, в какъв труден период се намираше Берое.

Потърсихме героят или както някои казват „Той просто вкара“. Не, той е просто един от най-сърцатите играчи в историята и настоящ треньор на набор 2013 или, както се назовава официално U 13. Той е Дончо Атанасов, или както бе популярен сред феновете МараДончо. Той е незабравимото ляво крило на Берое, който говори за вас сега:

Благодаря ви, че имам честта да разговарям с единствения голмайстор в историята на Берое, който помогна клубът да донесе Купата на България в Стара Загора. В този ред на мисли, каква дата е за вас 5 май?

Благодаря ви, че се сетихте за мен. Това е специална дата за всички, които обичат Берое.

10 години по- късно

Спомените са едни и същи и няма да избледнеят. Беше доста дълъг ден в очакване на финала. Бяхме събрани на лагер, нямаше много занимания. Всеки се опитваше да се разсее от напрежението.

Каква беше атмосферата между вас, напрежението, залогът е голям. За първи път сте на прага да спечелите купата.

Бяхме сплотени, защото повечето бяхме приятели вътре и извън съблекалнята. Голяма заслуга за това има Илиян Илиев. Бяхме колектив благодарение на треньора.

Какво ви каза преди да стъпите на терена?

Точни думи не мога да цитирам. Успокояваше ни, шегуваше се, всички ни смяташе за равни.

Много спекулации има около вашия гол. Какво точно се случи?

Иво изпрати топката към наказателното поле, бяхме бързи крила с Писаров. Видях, че топката лети и събрах последни усилия. След като я вкарах във вратата ми се схванаха прасците от вълнение и от последния спринт.

В момента сте треньор. На какво ги учите?

Дисциплина и отговорност. Понякога съм по-строг към тях но когато виждаш, че едно дете има талант и може да го развие, трябва да бъде „натискано“ за да разбере, че има качества и трябва да се развива.

Струва ми се, че бъдещите футболисти искат да са под един друг прожектор

Напълно сте прав. Социалните мрежи и известността ги разсейва. Искат бързо да се случват нещата. Нямат търпимост.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: