Стара Загора: 100 деца участваха в спортен празник

За поредна година, по случай Великденските празници, се проведе Спортен празник организиран от Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“. Близо 100 деца от три старозагорски училища – IV ОУ „Кирил Христов, VI ОУ „Свети Никола“ и ОУ „Димитър Благоев“ участваха в образователната забава.

„Пожелавам ви здраве, бъдете целеустремени и най-вече не забравяйте да се забавлявате в това прекрасно състезание, организирано за поредна година за вас, деца. Нека най-добрите да победят“, пожела на участниците Петко Крумов, началник отдел „Спортни дейности“.

По забавен и любознателен начин, децата научиха как се оцелява в гората, как се строи палатка, какво е алпинизъм, както и интересни факти от „Ски ориентирането“. Малчуганите  участваха и във викторина с въпроси от учебните часове.

„Целта ни е да популяризираме дейностите на нашето дружество и по образователен начин да завладеем децата. Надяваме се екипът ни да привлича все по-млади членове, които да се запалят по идеите ни в изучаването на прекрасните природни дадености на България“, казват от туристическото дружество.

Награди получиха първенците в надпреварата.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: