Вкараха в затвора рецидивист, който пръсна черепа на възрастен мъж

Ефективно наказание в размер на 4 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим получи  30-годишния М.А. след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, сключено между него, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Тъй като грабежът е извършен от М. А. в изпитателния срок по предходно негово осъждане за същото по вид престъпно деяние, подсъдимият ще изтърпи отделно при първоначален „строг“ режим и отложеното наказание в размер на две години лишаване от свобода.

Пред съдебния състав подсъдимият се признава за виновен в това, че в нощта на 9-ти септември миналата година в село Ветрен е направил опит да отнеме 400 лева, мъжко яке и два мобилни телефона от възрастно семейство.

За целта той е нанесъл множество удари по главата и тялото на двамата пострадали с дървен стол. Грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда на мъжа, изразяваща се в нараняване, което прониква в черепната кухина.

Пред Окръжен съд – Стара Загора М. А. заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, че е съгласен с последиците от споразумението, както и че доброволно е  подписал същото и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: