Берое: Боркиня донесе златото в Стара Загора

Снимка: Даяна Стойчева

Ванеса Георгиева отново показа, че е над всички на тепиха извоювайки златен медал. Състезателката от клуб по борба „Берое“ и училището за шампиони „Тодор Каблешков“ Ванеса Георгиева надви в две срещи с по 10:0 и една с туш съперничките си на Държавният личен отборен шампионат в Бургас.

Ден преди това отборът на „Берое“ взе купа „Продан Гарджев“ на държавния шампионат в свободния стил за юноши край морето. Старозагорският тим спечели отборния приз със 174 точки, след като триумфира с 4 титли в зала „Продан Гарджев“.

Първи станаха братята Иван Стоянов (70) и Радомир Стоянов (79), както и Калоян Атанасов (74), който на финала победи съотборника си Дянко Дянков (10:0), и Мариян Николов (125).

Иван Стоянов взе и наградата за най-техничен борец, след като на финала се справи и с Димитър Димитров (“Янчо Патриков-ЦСКА”). Старозагорци се справиха с конкуренцията на 39 клуба в надпреварата.

„Няма как да не съм доволна. От 10-те ни състезатели спечелихме 7 медала, 4 от които златни 1 сребърен и 2 бронзови. Очаквахме силно представяне и се радвам, че се получи. Предстои ни да се готвим за международен турнир до 20г. в лицето на Петко Сираков и Ванеса Георгиева. Фокусираме подготовката си за Европейското, което стартира в началото на юли“, коментира пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ нежната част от треньорския щаб на старозагорци Даяна Стойчева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: