Зоопарк: Спасиха изоставената Марта (Снимки)

„След като бе изоставена пред вратите на зоопарка на 22-и март в кашонче и в много лошо състояние – болна, изтощена, мръсна,  днес Марта се чувства много добре, благодарение на грижите на ветеринарния ни лекар д-р Найден Илинов, както и на целия ни екип“, похвалиха се от старозагорския зоопарк.

Междувременно стана ясно, че на Велики четвъртък (13 април) и Велика събота (15 април), малки и големи старозагорци и гости на града, имат покана да се включат в пъстрия празник на Зоопарка в Стара Загора. „Цветен Великден с деца и животни“ е мотото на инициативата, която с много ентусиазъм организира екипът на зооградината.

„Подготвяме няколко образователни лекции, които ще бъдат поднесени по подходящ и интересен начин на най-малките ни приятели. Забавната игра носи името „Смели изследователи“ и ще приложи на практика наученото от любознателните ни посетители. Не сме пропуснали в програмата и майсторене на цветна тематична украса“, споделя ръководителят на зооградината д-р Ивелина Илиева.

И през двата празнични дни, началото на дейностите ще бъде от 11.00 часа, а мястото е пространството пред административната сграда. „Показваме, че ваканцията може да бъде и малко по-различна, особено в навечерието на най-светлия християнски празник. Надяваме се, че времето ще бъде подходящо, за да се забавляваме и учим заедно с децата“, допълва д-р Илиева.

Активна е опцията за закупуване на билет през сайта на зооградината – https://zoo.starazagora.bg/bg/bileti, която улеснява посещението на любителите на животни и разходка в един от най-големите зоопаркове у нас.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: