Внимание! Готвят нова брадва за шофьорите

Младите шофьори с по-малко от две години стаж ще получават 26 точки вместо 39. Тази и още по-строги мерки влизат срещу нарушителите на пътя, разясниха от „Пътна полиция“. Промените се отнасят за броя на точките, които се отнемат на водачите при нарушения.

При повторно нарушение след употреба на алкохол ще се отнемат 20 точки, а не 15, както досега. При отказ от проверка за употреба на алкохол и наркотици на водача ще се отнемат 15 точки, вместо 12.

За неправилно изпреварване с опасност за движението ще бъдат отнети 13, вместо 10 точки. С 18 точки ще се разделя шофьорът, ако кара с над 50 км/час от разрешените. За движение в насрещното, вместо 10 ще се отнемат 15 контролни точки.

За използването на мобилен телефон без хендсфрии ще бъдат отнемани 8 точки, а не 6, както беше досега. Въвежда се санкция и за движение в аварийната лента на магистралата, като за това ще се отнемат 10 точки.

Младите водачи със стаж под 2 години рискуват да останат без книжка, ако два пъти в годината бъдат заловени да шофират с превишена скорост над 50 км/час от ограничението.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: