Спецакция: Полицията се развихри и проверява всичко наред

Снимка: Иван Янев

Спецакция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора.

Извършват се проверки съвместно с представители на Държавно горско стопанство и Областна дирекция „Безопасност на храните“. Обект на проверките са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата.

До момента, в хода на планираните мероприятия са проверени 621 лица, 328 МПС, 27 търговски обекта. Задържани са 16 лица, проверени са 14 заложни къщи. Съставени са 140 акта и фиша.

Най-много нарушения са констатирани по Закона за движение по пътищата. Регистрирани са били общо 10 престъпления.

Започнати са били 4 досъдебни производствa и едно бързо производство. Полицейските служители са намерили и иззели 71 незаконно притежавали ловни патрона от адрес в гр. Крън, намерени и иззети са дрехи от защитени търговски марки от търговски обекти в Стара Загора.

На три адреса е установено незаконно съхранение на дърва. Установен е случай на водач, който управлявал моторно превозно средство с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: