Шамар отключи вендета и вдигна полицията на крак

Старши комисар Лазар Христов /вляво/ с окръжният прокурор Дичо Атанасов

17-годишен, жена и още трима души са с повдигнати обвинения за умишлено убийство след масовия бой в центъра на Казанлък в понеделник, когато загина 37-годишен мъж.

В мелето между две ромски фамилии, които се налагаха с брадви, колове, мотики и ножове участваха 30 души. 14 от общо 19-те задържани са криминално проявени, а петима души берат душа в старозагорската университетска болница и тази в Казанлък.

„Изключително съм възмутен и няма да позволя подобно нещо“. Това заяви днес в Стара Загора новоназначеният директор на полицията в града на липите, старши комисар Лазар Христов. Той увери, че полицията се е държала адекватно и въпреки кадровия проблем в управлението в Павел баня, органите на реда са предприели необходимите мерки за опазването на реда.

„Извършени са огледи на три места и пет автомобила. Иззети са веществени доказателства като брадви, колове ножове, пръти. На някои от тях има следи от червено-кафява материя наподобяваща кръв“, обясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

ПРЕДИСТОРИЯТА

Враждата между двата клана тръгва през миналото лято заради ударен шамар на дете. По-късно на 11-ти октомври до районното полицейско управление в Казанлък след спречкване са задържани 8 души.

Новият конфликт датира от 10-ти февруари тази година, когато възниква нов скандал между фамилийте пред игрална зала в Павел баня.  

Апогеят е този понеделник, когато двата рода от селата Тъжа и Манолово се явяват като страни по дело заради конфликт помежду им. Според запознати, те са били добре организирани и с въпросните оръдия на труда започват масовото меле, след което се качват на бусове и отпрашват в различни посоки.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: