Живко Тодоров поздрави социалните работници

Кметът Живко Тодоров отправи поздрав към социалните работници по повод професионалния им празник. Ръководителите на социалните услуги в Стара Загора получиха адрес, в който се казва:

„Вие сте хората, призвани да дават пример и подкрепа. Вие допринасяте за солидарността в обществото ни и издигането на човешките добродетели на едно още по-високо ниво. Благодарение на Вашите труд и емоция, успявате да намалите риска за хората, които трудно се справят сами.

Работата Ви е свързана с различни предизвикателства – вярвам ще устоите и ще надграждате все повече тази високохуманна професия! 

Община Стара Загора последователно работи за подобряване на условията на труд и възможностите за развитие на социалните работници. Уверявам Ви, че ще продължим в тази посока, защото обществото ни има нужда от Вас! Пожелавам Ви здраве и успехи!“.

На 21 март се отбелязва Световният ден на социалната работа. Той е винаги в третия вторник на март, а целта му е да подчертае постиженията на социалната работа и защити социалната справедливост.

Част от мисията на празника е да даде гласност на услугите, които са в подкрепа на уязвимите групи, както и да популяризира професията. Тази година Денят на социалната работа преминава под мотото „Съвместно изграждане на нов еко-социален свят: да не оставяме никого“.  

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: