Спецакция, подпалени коли и намушкан с опасност за живота

През уикенда бе проведена спецакция на територията на Областната дирекция на полицията в Стара Загора. Проверявани са питейни и увеселителни заведения, игрални зали, градски паркове, както спазване на обществения ред в малки населени места, спазване на Закона за движение по пътищата.

По линия на пътния контрол са проверени 3878 МПС и 5862 лица. Съставени са 1102 фиша и 300 АУАН. Установени са 8 водачи, шофирали след употреба на алкохол – четири тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, четири – с над 1,2.

Установени са двама, седнали зад волана след употреба на наркотици. Констатирани са 2726 нарушения на скоростните режими. Установени са 10 неправоспособни водачи. Констатирани са 148 нарушения във връзка с неизползването на обезопасителен колан.

По-рано стана ясно, че в петък в 11:30ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал за два горящи автомобила на паркинг пред магазин в Казанлък. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната. Огънят е изгасен, няма пострадали хора.

Установено е, че е изгорял напълно „Фолксваген“, собственост на 40-годишен мъж, нанесени са щети и на непосредственно паркиран до него „Форд“, собственост на 55-годишна жена, както и по фасадата на магазина.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, като извършител на деянието е установен 40-годишен мъж, който е настанен в психиатрично заведение. Образувано е досъдебно производство.

Часове по-рано на тел. 112 в районното в Гълъбово е получено съобщение за паркиран горящ автомобил в града. Гълъбово. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната. Огънят е бил изгасен. Установено, е че е изгорял „Опел“, собственост на 42-годишна жена. Образувано е досъдебно производство.

Вчера в 17:35ч., на тел.112 в Казанлък е получено съобщение за мъж с прободна рана в село Бузовград. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че това е 37-годишен местен жител, който е получил нараняването след конфликт с 40-годишен местен жител.

Пострадалият е настанен в болнично заведение с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. 40-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: