КАТ провери за седмица 7438 и пак карат друсани и пияни

За времето от 27-ми февруари до 5-ти март територията на Областната дирекция на пилицията в Стара Загора в рамките на спецакция са проверени 3157 МПС и 7438 лица.

Съставени са 1126 фиша и 173 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В същия период са установени общо четири водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – трима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, един – с над 1,2 на 1000.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират пет водачи, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 10 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 323 проверки, установени са 175 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 4 проверки, установени са 26 нарушения.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: