Оставиха в ареста мъж, който клал жестоко 26-годишен

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 36- годишният софиянец С. Н., на който е повдигнато обвинение за това, че на 13.09.2022 г. в землището на Чирпан клал 26-годишния Г. Ф. На 8-ми октомври чирпански полицаи откриват тялото му на магистрала „Тракия“.

От 13.09.2022 г. до 25.02.2023 г. престъплението не е било разкрито, а С. Н. се е укривал. Съдът намери, че най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” съответства на високата обществена опасност на деянието и дееца.

Разследването е започнало след подаден сигнал за намерен труп на мъж, в напреднал стадий на разложение, без лични документи. При извършената аутопсия на трупа е констатирана причината за смъртта – множество прободни рани, нанесени с остър предмет. От назначената по делото ДНК експертиза е установена самоличността на убитото лице.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е обжалвано и предстои делото да се гледа от Пловдивския апелативен съд на 09.03.2023 г. от 10,00 часа.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: