Старозагорски бойци се върнаха с 40 медала от Националния шампионат по ММА

Снимки: Ивайло Георгиев-Машината

55 състезатели от старозагорския боен клуб „Атила“ извоюваха 40 медала на провелия се в София Национален шампионат по ММА, където се състояха и квалификациите за Европейско първенство при мъжете и за Световно при кадети и юноши. Състезанието бе с рекорден брой участници – над 200 човека от 20 клуба.

„Продължаваме да растем. Нивото ни е доста добро. Имахме и много нови момчета, но всички се представиха достойно. Удовлетворен съм. Отборно първи сме при кадетите, мъжете и цялостно за състезанието.

Пламен Димитров стана най-техничен състезател при мъжете. Георги Петров и Кристиян Канев, които се състезаваха на Световното също са първи и демонстрираха отново високо ниво. Срещите си ги приключиха с нокаут или със заключване, без да дадат никакъв шанс на противниците си.

Ивайло Георгиев-Машината, Кристиян Канев, Пламен Димитров, Георги Петров

При юношите първи стана Павел Милчев – изключително технично момче. Георги Савов също стана шампион, както и Десислав Луков при най-малките. Във всяка една възрастова група имаме шампиони. Смятам, че тепърва всички ще извоюват още по-големи успехи.

Много сплотени бяхме. Това е по-важно за мен от всяка една награда, тъй като винаги съм държал да са обединени, да са хора, да са човеци, след това е всичко останало“, коментира пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ треньорът на боен клуб „Атила“ Ивайло Георгиев-Машината.

Той сподели, че в момента се готвят на облекчен режим заради интензивните състезания и са в очакване на точните дати за Европейското при мъжете и Световното за юноши.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: