Оставиха в ареста пияния, който уби пешеходец и избяга

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо неосъждания Т. Д., който блъсна пешеходец, починанал по-късно.

Повдигнатото му обвинение е за това, че преди два дни в Стара Загора на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Любен Каравелов“, при управление на лек автомобил, е причинил смъртта на 82-годишен мъж. Деянието е извършено на пешеходна пътека, в пияно състояние с концентрация на алкохол 0,97 на хиляда, установено с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Водачът е избягал от местопроизшествието.

Според съда са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Съдебният състав прие, че съществува реална опасност Т. Д. да се укрие или да извърши друго престъпление, изхождайки от поведението му след инцидента – обвиняемият е избягал от местопроизшествието.

Съдът счете, че квалифициращите признаци на обвинението – извършено на пешеходна пътека, след употреба на алкохол от водача, който не е останал на мястото на инцидента, завишават обществената опасност на деянието и на дееца.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: