Стара Загора: Ученици мерят сили в Национално състезание по безопасност на движението

В понеделник в Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора ще се проведе Общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата в Стара Загора. Ученици от V до Х клас ще се състезават в две възрастови групи: V – VII клас и VIII – Х клас.

Те ще премерят сили в два кръга. Първият е писмен тест, в който учениците ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с безопасността на движение по пътищата. Във втория модул участниците ще демонстрират майсторски умения по колоездене. Победител е отборът, събрал най-голям брой точки от писмения и практическия тест.

Класираният на първо място отбор на Общинския кръг придобива право да участва в Областния кръг. Отборите, класирани на I, II и III място, ще получат предметни награди от Община Стара Загора.

Организатори на надпреварата са Основно училище „Кирил Христов“, Община Стара Загора, Регионално управление на образованието – Стара Загора и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в партньорство със сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: