Съдена опраска отново двама с „евтини“ апартаменти

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема 58-годишната С.С. за това, че в периода от 23-ти януари до 22-ри февруари тази година в града на липите заблудила двама мъже – Н.Г., на 42 г., и  П. К., на 25 г., че ще им продаде евтини апартаменти като ги „ужилила“ с 30 бона.

Жената познавала единия от пострадалите. През януари започнала да им предлага да им намери апартаменти в Стара Загора, които да закупят на изгодна цена, например за около 40 000 лв.

Твърдяла, че имотите са били ипотекирани и се продават чрез съдебен изпълнител. По време на срещи тя им представяла документи, удостоверяващи собственост /за тях ще се  проверява дали са истински/ и им показвала външната част на жилищни сгради в Стара Загора.

Така единият мъж й предал сумата от 25 600 лв., а другият – 2350 лв. като предплата. Разследването е в активна фаза като са разпитани свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети пари, мобилни апарати, документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

С.С. е многократно осъждана за измами. По последното осъждане й е определено наказание от 9 години, което е изтърпяно през 2020 г . Тя е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда  за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: