Стара Загора гласува в 211 секции

Общо 211 секционни избирателни комисии ще бъдат ангажирани с провеждането на извънредния вот за избор на народни представители през април. С решение на Районната избирателна комисия е определен броят на СИК и ПСИК – съответно 208 и 3.

159 са с 9-членен състав, 49 – със 7-членен, 7-членен е и съставът на подвижни избирателни кутии, обслужващи хора с трайни увреждания. Заявления за гласуване в такава се приемат до 18 март.

Днес, в Община Стара Загора се проведоха консултации за съставите на СИК и ПСИК, водени от секретаря на Общинска администрация Делян Иванов, в присъствието на председателя на РИК – Стара Загора Теодора Крумова и членовете Денчо Денев и Снежана Тодорова.

Участваха представители на коалициите ГЕРБ -СДС,  „Продължаваме промяната“, БСП за България, Демократична България –обединение както и „Български възход“, както и политическите партии ДПС и „Възраждане“.

С единодушие бяха приети определените квоти за ръководство и членове на избирателните секции. Общо 1795 души ще бъдат част от СИК и ПСИК.

Предстои до 17.30 часа на  27 февруари (понеделник), в стая 211 на Община Стара Загора, да бъдат представени окомплектованите поименни предложения.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: