Стара Загора: Кукленият театър получи дарение

Ново оборудване получи Държавен куклен театър – Стара Загора чрез проект „Работилница за кукли“ на Ротари клуб Стара Загора – Берое.

Към каузата на ротарианците се присъединиха още Общественият дарителски фонд и Община Стара Загора. Екипът на театъра ще улесни своята работа с две професионални шевни машини, 5 комплекта професионални ножици, в това число и една електрическа, както и настолен циркуляр и инверторен електрожен.

„Благодарни сме за дарението, тъй като оборудването, което получихме, е безкрайно полезно и в наша помощ, за да създаваме нашите нови продукции, да възстановяваме и поддържаме старите ни декори, за да бъдат те още по-красиви за нашите постановки“, обясни директорът на ДКТ Дарин Петков.

„Общият ни проект е изключително полезен и смислен. Ще възродим постановка на театъра, която разкрива опасността от употребата на наркотици сред учениците – „Без изход – изповедта на един наркоман“.

Обмисляме и създаването на нова, която да бъде насочена към ограничаването на емоционалното и физическо насилие в учебните заведения. Провели сме  разговор по темата с  Превантивно-информационния център по зависимости към Община Стара Загора. Екипът на ПИЦ има готовност да помогне с информацията и разпространението на подробности за нашите нови спектакли“, поясни още Петков.

„Една от нашите основни мисии, освен здравеопазването, е образованието. Именно затова каузата ни е насочена срещу агресията, емоционална или физическа, в училище и не само, както и за намаляване и изкореняване на употребата на наркотични вещества сред младите хора.

По време на декемврийската дарителска вечер, в която успяхме да съберем не малка сума, част от средствата днес вече придобиват физически облик и влизат в употреба на Кукления театър“, поясни Лилия Михайлова, президент 2022-23 на Ротари клуб Стара Загора – Берое.

Проектът „Работилница за кукли“ е част от Националната кампания на Ротари България. Той ще се изпълнява съвместно с Държавен куклен театър Стара Загора, чрез чиито постановки ще се търси по-голямо въздействие върху подрастващите за справяне с проблемите, които владеят ежедневието на подрастващите.

На официалното връчване на дарението в Кукления театър присъстваха зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова, Жоро Добрев от Ротари клуб и Катя Дянкова от ОДФ.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: